FINGERS CROSSED!

DEN HAAG – Luuk Wessels (POPCAKE) maakt kans op de John Blankensteinprijs 2017. Die onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een organisatie, een persoon of een groep mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de homo-emancipatie in Den Haag. Dit jaar doen voor het eerst ook de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer mee met de verkiezing.

Wessels dingt o.a. mee naar de prijs vanwege het door hem geïnitieerde feest Popcake

Oud-voetbalscheidsrechter

De jaarlijkse homo-emancipatieprijs is vernoemd naar oud-voetbalscheidsrechter John Blankenstein, die openlijk uitkwam voor zijn homoseksuele geaardheid en veel heeft betekend voor LHBTI’ers binnen de sport en in de samenleving.

Op verzoek van de gemeente Den Haag organiseert COC Haaglanden sinds 2007 deze verkiezing. De uitreiking is op 8 december (‘Paarse Vrijdag’) in het COC Café aan het Scheveningseveer.

Foto: Voormalig scheidsrechter John Blankenstein. © Privéfoto